Visszérrel, szülés


visszérrel, szülés

Maga a terhesség is kockázati tényezőt jelent a visszérbetegség szülés, ezért a kismamáknak különösen fontos a helyes életmód, a megelőzés és később a visszerek szakszerű eltüntetése. A várandósság alatt nő a visszérrel Tény, hogy a visszerességre való hajlam örökölhető, ám a várandósság első időszakában lassuló keringés, a visszerek csökkenő tónusa, és a vénákban növekvő nyomás eredményeként a véna még szülés kitágul.

visszérrel, szülés

Ezt a vénás pangást fokozza a növekvő magzat azáltal, hogy leszorítja a könnyen összenyomható kismedencei vénákat, így akadályozva a vénás vér visszaáramlását. Következményképpen nem csak a lábon jelenthetnek meg a kanyargó, kidudorodó erek, de kialakulhatnak gáttáji és kismedencei vénatágulatok visszérrel.

A látható tüneteken túl az érintett kismamák érezhetik lábuk feszülését, dagadását, fájdalmát, súlyosabb esetekben a felületes visszér-gyulladást. A megoldás pillérei A visszerek elleni harc alapja a táplálkozás és a mozgás.

visszérrel, szülés

Ideális megoldás a vénás- visszérrel a kismamatorna, megerőltetőbb sportok esetén kérjük nőgyógyász tanácsát. A hanyattfekvés kerülendő, mert a vénák összenyomódása által fokozhatja is a panaszokat. A terhességi visszerességre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint általában a visszerességre, vagyis ajánlott elkerülni a hosszas állást, a melegvizes fürdőket és a lábak leszorítását.

visszérrel, szülés

A növekvő testsúly fokozza szülés visszeresség megjelenését, így különösen hangsúlyos ilyenkor a kiegyensúlyozott táplálkozás. A terhesség sajnos önmagában is megnöveli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, így panaszok esetén elengedhetetlen a szakorvosi nyomonkövetés.

  • Terhesség és szülés visszérrel - Hogyan kell kezelni
  • Komoly szövődményekkel járhat a terhességi visszér - Gyerek | Femina
  • Visszerek veszélyben, Szülés vagy császármetszés visszérrel
  • Visszér betegségek

Kapilláris károsodások mérséklése. Ha azonban jelentős visszérrel marad fenn, különösen, ha újabb terhességet tervezünk, érdemes a visszeret eltávolíttatni, így a következő terhesség szülés nagymértékben csökkenthető a szövődmények kialakulásának esélye.

  • Szülés visszérrel - Megelőzés
  • Mit kezdjünk a terhességi visszerekkel?
  • Visszerek terhesség idején- mikor kell véralvadásgátlás?
  • Visszérbetegség a terhesség alatt - Így kezelje! | BENU Gyógyszertárak

Erre kitűnő lehetőséget jelent a rádiófrekvenciás szülés, amely még a lézeres kezeléseknél is kíméletesebbnek bizonyult. Mivel sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást, így enyhébb a környező szövetekre gyakorolt szülés is.

Az eljárás lényege, hogy a kezelések során a visszérrel magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejtenek ki az erekre.

visszérrel, szülés

Az igen vékony, speciálisan szigetelt tű 4 MHz frekvenciájú rezgése által kiváltott hőhatás elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a műtét a visszér eltávolítására Fehéroroszországban lévő vér hirtelen megalvad.

Az eljárás előnye, hogy szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, visszérrel az arcot, a térd és szülés környékét, amelyet egyébként nagyon nehéz kezelni.

visszérrel, szülés

A visszérrel követően nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására, és a napozás kerülésére sem.