Visszérrel járok, Olvasási mód:


Visszérbetegek 12 parancsolata Rendszeresen kell hordani gumiharisnyát kompressziós harisnyát. Különféle erősségű kompressziós harisnyák léteznek, melyeket az orvos minden betegére egyénileg méretezve ír fel.

Visszérrel járok

Rendszeres lábmozgatás szükséges a vérpangás megelőzésére; Csak keveset szabad mozdulatlan lábbal ülni, vagy egy helyben állni, ehelyett sokat kell feküdni vagy járni, futni. Éjjel a lábakat magasra kell fektetni lásd az Visszérrel járok Sok úszás; Fürdés helyett zuhanyzás; külön hideg zuhany a lábra; Olyan sokat járjon mezítláb és szandálban, amennyit csak bír!

Visszérrel járok

Ez hihetetlen mértékben erősíti a lábizmokat. Rendszeresen ellenőrizze, és ha kell, csökkentse testsúlyát!

Visszérrel járok

A túlsúly felesleges, elkerülhető megterhelés a keringés számára. Minden olyan betegségnél, ahol kénytelen ágyban maradni, a lábát különösen sokat mozgassa, és Visszérrel járok a vérmozgató tornát a trombózis megelőzése érdekében!

Visszérrel járok

Kerülni kell az erős napozást és a szolárium használatot. Szaunázni csak nagy ritkán szabad, akkor is csak orvosa véleményét kikérve.

Visszérrel járok

Azonnal keresse fel orvosát, ha bokája vagy annak környéke megsérül! A gyors vérzéscsillapításon kívül ne kezdjen öngyógyításba, mert óvatlanul több kárt tehet, mint hasznot! Fogamzásgátló szedéséről értesítse kezelőorvosát!

Visszérrel járok

Visszérbetegségnél fogamzásgátló szedése mellett sose dohányozzék!