visszérjelekkel állnak, vannak törzsvénák vena saphena magna VSMennél általában felületesebben futnak az oldalágak, közvetlenül a bőr alatt található kis visszerek a reticularis vénák, majd szinte a bőrben futó kapillárisok, amelyek normális állapotban nem látszanak, de kitágulva ezekből lesznek a hajszálerek — telangectasia.">

Visszér, vénás


Miért veszélyes, ha a krónikus vénás betegség kezeletlen marad?

visszér, vénás

Szerző: Diamond Agency A krónikus vénás betegség KVBmás néven visszérbetegség ma Magyarországon az egyik leggyakoribb, sok esetben mégis kezeletlen betegség, amely sok embernek okoz különböző tüneteket vénás panaszokat. Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több visszér fele szenved krónikus vénás betegségben. Becslések szerint a lakosság százalékának vannak vénás betegségre utaló panaszai, így lábfájdalom, nehézláb-érzés, lábfeszülés, lábikragörcs - akár látható elváltozások nélkül.

visszér, vénás

Ugyanakkor a látható tüneteket - visszértágulat, bokaödémabőrtünet- mutató betegek száma ennél is nagyobb méreteket ölt. Hirdetés A visszérbetegség témája most visszér aktuális, mivel a nyári visszér kitáguló visszerekben lelassuló vérkeringés a kínzó visszeres panaszok fokozódásához vezet.

visszér, vénás

A megvalósuló program keretében komplex szűrővizsgálatokon vehetett részt az érdeklődők, melynek részeként a krónikus vénás betegség rizikófelmérésére is sor került. Ugyanakkor egy korábbi hazai visszérbetegségre vonatkozó felmérés szerint csak minden ötödik érintett fordul vénás betegség miatt orvoshoz. Elsősorban ez a magyarázata annak, hogy a KVB, mint leggyakoribb népbetegség ma Magyarországon nagyon sok esetben kezeletlen marad. A fájdalmas visszeres panaszok időről-időre felerősödhetnek, különösen, ha valakinek korábban is voltak vénás hasonló tünetei.

visszér, vénás

Olvasson tovább! A krónikus vénás betegség megelőzését a rizikófaktorok kiiktatásával kell kezdeni.

Sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért életmódváltással, kiegyensúlyozott étrenddel és kellő napi folyadékbevitellel, a túlsúly csökkentésével, lábtorna gyakorlatokkal, a lábszár izomzatát jól átmozgató mozgásformákkal. Fontos, hogy a betegek már az első tünetek jelentkezésekor forduljanak orvoshoz.

visszér, vénás

Minél korábban felismerésre kerül a lábpanaszok kiváltó oka, és minél több beteg kap hatékony kezelést a korai szakaszban vénaerősítő gyógyszerek segítségével, annál inkább képesek lehetünk a visszér csökkentésén túl a betegség előrehaladását és a súlyos szövődmények kialakulását is vénás, vagy akár megakadályozni. Visszér nem kellő körültekintéssel, szakember javaslata nélkül megkezdett terápia esetén nemcsak a vénás vénaerősítő hatás marad el, hanem nem várt mellékhatások is felléphetnek - hívta vénás a figyelmet Prof.

Diamond Agency.

visszér, vénás